-- Faydalı Teknoloji, Yazılar

Yapılacaklar listesi (to-do list) uygulaması ile hayatnızı organize edin

Eğer sizde benim gibi yapacağınız şeyleri hemen unutuyorsanız, not defteriniz planlarınızı kategorize etmenize yetmiyorsa ve bir akıllı telefonunuz varsa Wunderlist ile tanışmak için geç kalmayın. Android, IOS ve Windows gibi platformların hepsinde çalışan bir uygulama ile planlarınızı hemen not alabilirsiniz.Her ne kadar not defterine alınan notların doğallığını çok sevsem de, her an yanımda olmamasından dolayı ve kafamdaki planları düzenleyip güncelleme gibi bir imkan olmadığı için Wunderlist‘e geçtim. Yaklaşık 2 yıldır kullandığım uygulamadan oldukça memnunum. Sizinle uygulama hakkındaki bilgileri ve ipuçlarını paylaşacağım.

Wunderlist’in en büyük iki avantajını sorarsanız şöyle cevap verebilirim.
1) Çoklu platform desteği
2) Sade tasarımWunderlist’e internet sitesinden üye olduktan sonra iPhone, iPad, Mac, Windows, Android, Kindle Fire ve Web’den olmak üzere hemen hemen heryerden ulaşabiliyorsunuz. Hikmetine fazla şeyapmadığımız  bulut bilişim sayesinde cep telefonumuzdan eklediğimiz bir bilgiyi, uygulama senkronize olduktan sonra ister bilgisayarımızda ister tabletimizde görebiliyoruz. Bu şekilde bilgilerimiz her zaman elimizin altında bulunmuş oluyor ve erişimi çok kolay oluyor. Otobüste girerken aklımıza gelen bir bilgiyi girdikten sonra, evimizdeki bilgisayarımızda da üzerine düşünebiliyoruz. Sonuç olarak çoklu platform desteği sayesinde Wunderlist, standart bir not defterini solda sıfır bırakıyor.

wunderlist
Wunderlist’in diğer to-do list uygulamalarına göre en avantajlı yanı sade olması. Sağda solda çıkan reklamlar yok. Çok sade arkaplanlarıyla işinize odaklanmanızı sağlıyor. Ayrıca keskin olmayan grafikleriyle sizi adeta uygulamaya aşık ediyor bir süre sonra.

Şimdi gelelim, uygulamanın özelliklerine ve nasıl kullanabileceğinize. Ben kendi kullanma şeklimi anlatacağım. Dilerseniz başka bir stratejide izleyebilirsiniz. Aslında uygulamanın temel mantığı yapılacak işleri kategorize etmek ve kategorize edilen işlere hatırlatıcı kurarak size hatırlatmasını sağlama üzerine kurulu.

Kategorilerimi aşağıdaki  şekilde oluşturdum. Bu şekilde daha az ve genel başlıklar ile hem önem sıralarını daha iyi ayarlayabiliyorum hem de büyük resmi görebiliyorum. Ayrıca uygulamanın ayarlarına girip  listede today ve week seçeneğini açarak bugün ve bu hafta yapılacak işleri de toplu olarak görebiliyorum.

1

2

Wunderlist’in kullandığım bir diğer özelliği ise, Google Chrome’a eklenti olarak gelen “Wunderlist Ekle” uygulaması. Bu eklentiyi bilgisayarınıza yükledikten sonra,  Chrome adres çubuğunun sol tarafında bir ikon gelecek. Bu ikonu tıklayarak bulunduğunuz sayfayı “Sonra Okunacaklar” olarak listenize ekleyebilirsiniz. Bunun sayesinde bilgisayardayken gördüğünüz bir yazıyı okumak için zamanınız yoksa, bu şekilde listenize ekleyerek evde yatağınızda uzanırken tabletinizde açıp okuyabilirsiniz.

43

Wunderlist yapılacak olan işlerinizin kaydını tutmak için gördüğüm en iyi uygulama bence. Uygulamayı kullanmaya alıştıktan sonra hiçbir şeyi unutmuyorsunuz. Çünkü hatırlamanız gereken şeylerin hepsini o anda not alabiliyorsunuz. Yalnız uygulamaya olan bağımlılığa da dikkat etmek gerek. Şunu unutmayalım yapacağımız işleri planlamaktan öte, onları yapmak daha önemli.  Bu araçlar sayesinde bir süre sonra çok iyi plan yapıyor ve işlerinizi çok iyi kategorize ediyor olabilirsiniz. Ama bunları hayata geçiremeyebilirsiniz. En önemlisi koyduğunuz Due Date’leri ertelememeye çalışın.

Sevgiler,
ABE.

Wunderlist’i indirmek için:

Kurmak istediğiniz platformu seçiniz: iPhoneiPadMac,WindowsAndroidKindle FireWeb (Telefonunuzun mağazasından da ücretsiz olarak indirebilirsiniz.)

“Wunderlist’e ekle” Google Chrome Eklentisini indirmek için de burayı tıklayınız.

Bloga e-posta ile abone ol

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Bir Cevap Yazın