-- Yaşam, Yazılar

Hızlı para kazanmanın 10 farklı yolu

Adamın biri bir gün gelen kutusunda bir e-mail görür. Mailde daha oynanmamış bir maçın kimin kazanacağı söylenmektedir. Adam aldırış etmez ve hayatına devam eder. Bir sonraki hafta aynı göndericiden bir mail daha gelir ve maç tahmini yapmaktadır. Adam güvenmez ancak sonuç yine doğrudur. 3. hafta 4. hafta derken 8 hafta boyunca gelen maillerdeki maç tahminlerinden hepsi tutmuştur. 9. hafta şöyle bir mail gelir, bir sonraki maçın sonucunu öğrenmek istiyorsan vereceğim banka hesabına 200 dolar göndermelisin. Kazancını düşünürsek adamın göndereceği 200 doların hiç bir önemi yoktur. Gider ve parayı yatırır. Ancak maili gönderen kişi tüm maç sonuçlarını nasıl bilebildi ?Kafası çalışan bir kişi düşünün. Elinde 1 milyon mail adresi var. Bunların 3te birine maçın berabere 3te birine bir takımın kazanacağı kalan 3te birine de diğer takımın kazanacağını mail atıyor. Bir sonraki hafta gönderdiği adreslerden 3te 1’inin 3te birine berabere diğer kalanlara da bir önceki gibi birinci takım ve ikinci takımın kazanacağını söylüyor ve böyle devam ediyor. Küçük bir hesap yaparsak sonuçta elinde tüm maç sonuçlarını  doğru gönderdiği toplam mail adresi sayısı:

1. hafta sonunda, 333,333

2. hafta sonunda 111,111

3. hafta sonunda 37,037

4. hafta sonunda 12,345

5. hafta sonunda 4,115

6. hafta sonunda 1,371

7. hafta sonunda  457

8. hafta sonunda  152

152 kişi. 200 dolar istediği 152 kişi. Bunlardan bir çoğu parayı gönderiyor ve maili atan kişi zengin oluyor. Siz olsanız parayı göndermez miydiniz? Söylemek istediğim farklı düşünebilen ve kafasını çalıştıran herkes para kazanabilir. Sadece bir yol keşfetmek gerek. Ben aklıma gelen 10 seçeneği sizinle paylaşmak istedim. Bunların bir kısmını denedim ve bir kısmını hala yapmaktayım. Umarım işinize yarar.

1) Kullanmadığınız eşyaları internet üzerinden satın.

İnternetten 2. el eşya satışı yapabileceğiniz gittigidiyor.com sahibinden.com gibi  bir çok site mevcut. Gelişmiş ürün pazarlama seçenekleriyle bir çok avantaj sunuyor. Hiç kullanmadığınız eşyaları paraya çevirmek için güvenli bir yol.

2) Özel ders verin.

Konusunun ne olduğunun çok bir önemi yok, etkin olduğunuz bir konuyu başkasına anlatarak para kazanabilirsiniz. Bu eğitime ihtiyacı olan insanlara nasıl ulaşabileceğinizi araştırmanız yeterli.

3) Yağmurlu günde şemsiye satın.

Doğru zamanda doğru yerde doğru insan olun. Gerisini düşünmeyin.

3) Çevirmenlik yapın.

İkinci bir dil biliyorsanız, çeşitli belge ve dokümanları çevirerek para kazanabilirsiniz. metutranslator.com‘a göz atabilirsiniz.

4) Kitap satın.

Kütüphanedeki artık okumayacağınız eski kitaplarınızı kitapçılara satın ya da bunun için küçük bir tezgah açabilirsiniz.

5) Küçük firmalar için web-site hazırlayın.

Yeni Türk Ticaret Kanunu ile firmaların web sitesi olma zorunluluğu geliyor. Bunu lehinize çevirebilirsiniz. İnternetten video ders izleyerek küçük seviyedede olsa web tasarım öğrenip, küçük firmalara web site hazırlayabilirsiniz. İlerledikçe daha çok para kazanırsınız.

6) Websitenizde adsense kullanın.

Bir websiteniz mi var? Google Adsense Reklam seçenekleriyle sitenize ücretsiz reklam alıp, tıklanma oranlarına göre para kazanabilirsiniz.

7) Cafe’de çalışın.

Part time olarak bir cafe’de işe girebilirsiniz. Genelde akşamları işe gideceğiniz için gündüzleri size kalacaktır.

8) Markette kasiyer olun.

Yine part time büyük marketlerde kasiyerlik yapabilirsiniz. Geçen kasada tanıştığım kişi TIP öğrencisiydi ve part time çalışıyordu.

9) Pizza teslim edin.

Motosiklet kullanabiliyorsanız evlere pizza teslimatı yapabilirsiniz.

10) Evcil hayvan bakıcılığı yapın.

Evcil hayvanı olan bir çok kişi tatile gittiği zaman evcil hayvanlarına bakacak kişi arıyor, bunu değerlendirebilirsiniz.

Aklınızda olan ya da denediğiniz diğer yolları yorum yaparak paylaşabilirsiniz. Önerdiğiniz para kazanma yollarını yazının içine ekleyeceğim.

Bloga e-posta ile abone ol

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Bir Cevap Yazın

    • Bunu kendim denemedim, yağmurlu günü denk getirmek (hava durumu kontrol edilebilir) ve şemsiye stoğu lazım 🙂 ama en hızlı ve etkili para kazanma yöntemlerinden biri gibi görünüyor