-- Kendime Meydan Okuma Serileri, Yazılar

Challenge: Yeni alışkanlıklar kazanmak (Gelişmeler)

Gün geçmiyor ki bir Challenge denememde hiç aksaklık olmadan devam etsin 🙂 İlk haftası mükemmel şekilde başlayan 30 gün boyunca yeni alışkanlıklar kazanma deneyimimde yine aksaklıklar oldu. Yaşadığım bazı problemlerden dolayı 5 gün kadar bir süre yeni alışkanlıklar kazanma çalışmaları da dahil olmak üzere hiçbir şey üretemeden geçti. Şimdi geçmişten ders alıp kafayı kaldırıp ileriye bakma zamanı.

Geçtiğimiz sürede devamlılık sağlayamadım. Başladığım romanı bitiremedim. Takip ettiğim online kursta 2 hafta geride kaldım. Yolda giderken garip bir şekilde bisikletimin direksiyonu kırıldı ve kaza geçirdim. Günün fotoğrafları da sekteye uğradı. Anlayacağınız durumlar kötü. Günü gününe takip edemedim alışkanlıkları, buda büyük bir hayal kırıklığına sebep oldu. Ama vazgeçmek istemiyorum.

Şu bir gerçek ki mutlaka her zaman her şey yolunda gitmiyor. Zaten her şey yolunda gidiyorsa da bir problem vardır 🙂 Mutlaka hesabımızda olmayan aksaklıklarla karşılaşıyoruz. Karşılaşacağız da. Önemli olan vazgeçmeden başlangıçtaki heyecanımızla yeniden deneyebilmek. Bir kariyer blogunda şöyle okumuştum: Gerçek anlamda gelişim, yeni edindiğimiz bir bilgiyi uygulayabilmekte süreklilik kazanabildiğimizde mümkündür. Ben de yeni alışkanlıklar kazanma serüvenini yaptığım bazı aktivitelerde süreklilik kazanabilmek için başlatmıştım. Tüm problemlere rağmen geri dönüyorum. Devam edeceğim.

Karşılaştığım problemleri ve gelişmeleri size aktaracağım tekrar. Konuşması ile ilham verici iki isim, Steve Jobs ve Alan Watts’ın konuşmalarından hazırlanmış bir videoyu sizinle paylaşmak istiyorum. Karanlıkta kaldığınızda ışığınız olsun.

Sevgiler,
ABE.


Video oynatıcısının sağ altındaki HD ve CC‘ye tıklamayı unutmayın.

Challenge: Yeni alışkanlıklar kazanmak Serisi

<< Giriş Yazısı 1. Hafta Gelişmeler 2. Hafta Sonuç Yazısı >>

Bloga e-posta ile abone ol

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Bir Cevap Yazın