-- Faydalı Teknoloji, Yazılar

Okuma Listesi Tutma Alışkanlığı Kazanın

Bir süredir yoğunluktan dolayı blog yazısı yazamadım maalesef. Ancak bu süre içinde yazmayı düşündüğüm konuları not aldım ve baya da bir yazı birikti açıkçası. Bunlar arasından çok uzun olmayan ve hayatınıza anında etki edecek yazıları bir an önce yazıp sizinle paylaşmak istiyorum. Bunlardan ilki kendi okuma listenizi oluşturmanız ile ilgili. İnternette rastladığınız ve o anda okumaya fırsat bulamadığımız yazıları hızlıca arşivleyebileceğiniz ve sonra okuyabileceğiniz bir araçtan bahsedeceğim.

İnternette dolaşırken bazen bir makale ya da bir blog yazısı görürüz ve içeriği gerçekten çok ilgimizi çeker hemen okumak isteriz. Ancak o esnada başka bir şey üzerinde çalışmamız gerekiyor ya da bilgisayarı kapatıp çıkmamız gerekiyor da olabilir. Yazıyı en iyi ihtimalle internet tarayıcımızın favorilerine ekleriz ya da aklımızda tuttuğumuzu düşünerek sonra okumak üzere pencereyi kapatırız. Sonuç olarak ise çoğu zaman bu yazıları okumayı unuturuz ya da bu yazılar tarayıcımızda ki onlarca favori site arasında kaybolur gider. Bu gibi durumlar için size okuma listesi tutma alışkanlığı kazanmanızı tavsiye ediyorum. Hem de uygulaması çok basit bir yöntem ile.

Uzun bir süre önce Yapılacaklar listesi (to-do list) uygulaması ile hayatınızı organize edin isimli yazımda size Wunderlist uygulamasından bahsetmiştim, temel amacı yapılacaklar listesi hazırlamak olan bu programı okuma listesi olarak da kullanabilirsiniz. Bu uygulamayı seçmemin temel olarak iki amacı var. Birincisi internet tarayıcınıza kurabileceğiniz Add to Wunderlist eklentileri olması ve ikincisi ise Wunderlist’i telefon, tablet ve bilgisayar gibi tüm platformlarda kullanabiliyor olmanız.

Yapacağınız işlemler sadece şunlar:

  1. Yazıları okuyacağınız tüm araçlarınıza Wunderlist uygulamasını kurun. Windows, Mac, Android, iPhone, iPad, Windows Phone vb. hepsi için şuradan indirebilirsiniz.
  2. Programın içinde “Okuma Listesi” adında bir liste oluşturun.

1

  3. İnternet tarayıcınıza “Add to Wunderlist” eklentisini yükleyin.

Google Chrome için buradan yükleyin.
Mozilla Firefox için ise buradan yükleyin.

Bu 3 aşamayı yaptıktan sonra, internette gezerken bir yazıyı daha sonra okumak istediğinizde tek bir tuş ile okuma listenize ekleyebiliyor olacaksınız. Wunderlist tüm araçlarınız arasında otomatik senkronizasyon yaptığı için daha sonra uygun vaktinizde dilediğiniz yerden yazıları okuyabiliyor olacaksınız.

2

iphone

Bu şekilde ilginizi çeken hiç bir şeyi kaçırmamış olacaksınız. İşte veya okulda bilgisayar kullanırken okuma listenize eklediğiniz yazıları evde çayınızı kahvenizi yudumlarken ya da yatağınıza uzandığınızda akıllı telefonunuzdan okuyabilirsiniz. Günün belli saatinde ya da hafta sonu bir zaman aralığında okuma listenizdeki yazılara zaman ayırarak çok yararlı bir alışkanlık kazanabilirsiniz.

Sevgiyle kalın,
ABE

Bloga e-posta ile abone ol

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Bir Cevap Yazın

    • Bullet journal kullanmak da güzel, liste yapmak için temiz bir kağıt ve kalemle çalışmak daha iyi aslında. Daha iyi konsantre olabiliyor insan. Ama dijital şeyleri kaydetmek için ise wunderlist oldukça başarılı gerçekten. Yıllardır basit kullanımından ödün vermedi. Yorum için teşekkürler bu arada 🙂 Selam.

Webmentions

  • Pocket Uygulaması İle Bilgi Cebinizde – KEŞFET KENDİNİ! 17 Eylül 2018

    […] önceden Okuma Listesi Tutma Alışkanlığı Kazanın isimli yazımda bir todolist uygulaması kullanarak okunacaklar listesi oluşturmayı […]