-- Diğer

Normalleştiremediklerimizden misiniz?

Sıradışı günler. İlk defa karşılaştığımız olaylar. Alışık olmadığımız hayatlar. Toplu yalnızlıklar. Hatırlanan geçmiş. Geçmeyen an. Meçhul gelecek. 2 aylık ev hapsinin ardından yeniden normale dönmeye çalışırken bir taraftan da çokta normalleşmeyelim her an ikinci dalga gelebilir endişesi. Velhasıl neyi nasıl hissedeceğimizi şaşırdığımız bir dünya. Merhaba.

Karmakarışık duygular süslüyor bu satırları. Düşünce ve duygu dünyası böylesine girift olmamıştı hiçbir zaman. Belirsizlikler keşmekeşinde sıkı bir dal şu anda arayışımız. Başlarda hayattaki tüm koşturmacayı durdurup kafa dinginleştiren şey, şimdi bir saniye sakin düşünmeye izin vermiyor.

İnsan güçsüz yaratılmıştı ama belki de hiç bu kadar çaresiz hissetmemişti. Acındırmak değil amacım ancak bir şekilde tasvir edebilmeli değil mi iç dünyamızı?

Ben bir geçiş aşamasındayken tanıştım 19’lardan covid ile. Belirsizlikler zincirini domino etkisiyle arttırdı gelmekte olan. İşletim sistemi güncellerken elektrikleri kesilen bilgisayar gibiyim.

Önceleri tercih ettiğim kendime meydan okumalar vardı. Şimdi ise bir meydan okumanın içinde uyandım. Bu sefer kuralları ben belirlemedim. Kaç gün süreceğini ben seçmedim. Böylesi daha zormuş.

Ama anladımki hayat tam olarak böyle bir şey aslında. Plan yapmak değil, yaptığın plandaki değişikliklere adapte olabilmek. Sarsıcı bir sıradışılık ile test edildi bu sefer planlarımız ama öğrendiğimiz şeyler var.

Sahip olduğumuzu sandığımız şeylerin nasılda uçucu olduğu.

Hiçbir yere ait olmamanın nasıl bir his olduğu.

Nelere tahammül edilebileceği.

Nelere edilemeyeceği.

Neler olmasa da yaşayabileceğimizi.

Kendimizle baş başa kalmayı.

Her ne olursa olsun,

Hayata devam etmeyi.

Edebilmeyi.

Etmeye çalışmayı…

Öğreniyoruz.

ABE.

Bir Cevap Yazın

  1. “Sahip olduğumuzu sandığımız şeylerin nasılda uçucu olduğu”
    Tat kaçıran kabullenmesi zor gerçeklerimizden, teşekkürler.

  2. İşletim sistemi güncellerken elektrikleri kesilen bilgisayar gibiyim….İşte tam olarak mevzumuz bu.Abi siz en azından bu işletim sistemini güncellemeye çalışırken oldu olanlar .Bir de bu işletim sistemini hiç güncelleme ihtiyacı duymayan hatta işletim sistemine sahip olduğu bir gün bu sistemi nasıl kullandığının hesabı sorulacağını hiç tasavvur etmeyen bir kitle var çok şükür bu vesileyle hepimiz payımıza düşeni aldık ve unutmadan işletim sistemimize olan katkılarınız için Allah razı olsun:)

  3. Başlarda hayatın formüllerden ibaret olmadığının, formüllerin de üzerinde bir şeyin olduğunu farketmenin verdiği huzur ve güven…. Ardından, belirsizliklerin getirdiği rahatsızlıkla bir şeyleri formülüze etmek için hasıl olan ihtiyaç…. Ve ihtiyacın karşılanmaması ile nisyanın harmanlanmasından ortaya çıkan rahatsızlık….

    Yazınız bana ile bir yandan formüllere, kanunlara ihtiyacımız ism-i Adl ile karşılanırken öte yandan istisnalara olan ihtiyacımızın ism-i Kadir ile karşılandığını ve her iki ismin zuhurunun vasat derecedeki farkındalığıyla mutluluğun idame ettirilebileceğini farkettirdi. Teşekkür ederim 🙂