-- Yaşam, Yazılar

31 gün boyunca kendinize zaman ayırın

Her gün sabah uyandığınızda posta kutunuzda sizin için gönderilmiş bir e-posta olduğunu düşünün. Her gününüzü daha eğlenceli ve üretken geçirmek için size önerilen sunan bir e-posta. Sevdiğiniz şeyleri yapmanızı destekleyen bir sitenin, ücretsiz e-posta dizisini sizinle paylaşmak istiyorum.

Making time for 31 days isimli dowhatyoulove.com’da rastladığım bu sistemde, e-posta adresinizi adınızı soyadınızı ve ülkenizi yazarak bir e-posta dizisine üye oluyorsunuz. Mail adresinize gelen aktivasyon mailini onayladıktan sonra, o günden itibaren sistem her sabah size e-posta göndermeye başlıyor.

Her gün size bir “making time challenge” ve bir de “time saving tip” başlığı altında o gün ne yapabileceğinizi söylüyor. Making time challenge başlığında her gün 1’er dakika kendinize fazla vakit ayırarak çeşitli etkinlikler öneriyor. Örneğin: kısa bir şiir yazın, ilginç bir dergi okuyun, kimse görmüyormuş gibi dans edin gibi. Her gün süresi artan bu challenge’ların ilerledikçe ne olacağı merak konusu gerçekten.

Time saving tip kısmında ise size bazı alışkanlıklar kazandırarak gününüzü daha üretken ve yararlı geçirmenizi sağlayacak ipuçları veriyor.  Örneğin: bir yapılacaklar listesi hazırlayın, genel bir alışveriş listesi tutun, yürüyerek toplantılar yapın gibi.

makingtime

Ben şu anda 6. günümdeyim ve bir sonraki e-postayı heyecanla bekliyorum. Herkese aynı e-postayı mı atıyor ondan emin değilim. Deneyimlerinizi sizde bu sayfaya yorum olarak paylaşabilirsiniz.

Life hack diyebileceğimiz bu öneriler ile gününüzü çok daha farklı ve güzel kılabilirsiniz.

Bu adresten http://dowhatyouloveforlife.com/makingtime/ e-posta serisine kayıt olabilirsiniz.

Sevgiyle kalın,
ABE.

Bloga e-posta ile abone ol

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Bir Cevap Yazın

  1. 7 Eylül 2014 yazısı yıllar sonra gelen yorum. Çünkü yeni karşılaştım. Ne kadar devam ettiniz hatırlıyor musunuz acaba? Neler oldu hayatınızda bir şey değişti mi kalıcı olarak?

    • Baya oldu ama 31 gün boyunca devam etmiştim. Şöyle söyleyim kendime zaman ayırma alışkanlığı kazandım.