-- Faydalı Teknoloji, İngilizce Öğrenme, Yazılar

Mobil uygulamalar ile ingilizce nasıl öğrenilir (geliştirilir) ?

Bir cafede arkadaşınızı beklerken, otobüste ya da dolmuşta, ders çalışırken sıkıldığınızda kafa dağıtmak, eğlenmek ve bilgi edinmek için ilk akla gelen elektronik cihazlar akıllı telefonlarımız artık. Dolmuşa her bindiğimde insanların yarısını telefonuyla zaman geçirirken görüyorum. Çoğu kişi sosyal medyada zaman geçiriyor, facebook zaman tünelinde ya da instagramda arkadaşının profilinde geziyorlar. Aslında hep akıllarında olan ama hiç üstüne gitmediği ingilizcesini geliştirmeyi tam bu zamanlarda yapabilirler. Hem de eğlenceli ve ücretsiz yoldan.

Bundan 20 yıl önce, birine yanımda dil kursu taşıyorum deseydiniz nasıl bir tepki alırdınız bilmiyorum. Şimdilerde bu hiç imkansız değil. Daha önceki bir yazımda size İnternetten ingilizce nasıl öğrenilir (geliştirilir) ? konusunda bilgiler vermiştim. Bu sefer telefonlarınıza ve tabletlerinize kurabileceğiniz en iyi ücretsiz ingilizce öğreten programlardan bahsetmek istiyorum.

1. Duolingo

IOS | ANDROID

duolingo

Google Play 2013’de en iyilerin en iyisi seçilen uygulama gerçekten dil öğrenmek için yapılmış uygulamalar arasında en iyisi diyebilirim. Uygulamanın ücretsiz olmasının yanında içinde hiçbir reklam barındırmıyor. Kolaydan zora doğru sıralanmış derslerle kendinizi sürekli geliştirebilirsiniz. Basit kullanımı ve eğlenceli olmasıyla dikkatleri üzerine çekiyor.

2. How to Speak Real English

IOS ANDROID

howto

Bu uygulamanın artısı video dersleriyle geliyor. 20 dakikadalık dersleri sıkılmadan ingilizce öğrenmeniz için tasarlanmış. Her dersinde kartlar şeklinde yeni kelimeler öğretiyor. Bu şekilde kelime bilginizi artırabiliyorsunuz.

3. Memrise

IOS – ANDROID

memrise

Aslında memrise ismini sadece yabancı dil öğrenmeyle duyurmuş bir uygulama değil. Coğrafyadan, tarihe, fen bilimlerinden popüler kültüre kadar çoğu konuda bilgi öğrenebileceğiniz bir uygulama. Uygulamada artı olarak çevrimdışı özelliği sayesinde internetiniz kapalıyken de çalışabiliyorsunuz. İngilizcenin yanında Çince, Fransızca, Almanca, İtalyanca, Japonca, Rusça, İspanyolca dilleride mevcut.

4. LearnEnglish Podcasts

IOS – ANDROID

learnEnglish

Dil öğretmede dünyaca ünlü British Council tarafından hazırlanan bu uygulamada 20’şer dakika uzunluğunda ses kayıtları (podcasts) ingilizce öğrenmeye yeni başlayanlar için ideal. 3 hikaye toplam 40 bölümden oluşuyor. İngilizce telaffuzu oldukça anlaşılır. Her bölümün sonunda hikayeler hakkında sorular ile öğrendiklerinizi pekiştirebiliyorsunuz.

5. Sesli Sözlük

IOS – ANDROID

seslisozluk

Tüm bu uygulamaların yanında takıldığınız kelimelere bakmak için birde sözlük gerekli tabi ki. Türkiye’nin en çok kullanılan online Türkçe-İngilizce sözlüğünü indirmeniz de fayda var. Uygulamanın adınında sesli sözlük olmasının sebebi olan sözcüklerin sesli okunuşlarını dinleyebiliyorsunuz.

Sevgiyle kalın,
ABE.

Bloga e-posta ile abone ol

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Bir Cevap Yazın

Webmentions

  • 100. Yazı – KEŞFET KENDİNİ!

    […] Mobil uygulamalar ile ingilizce nasıl öğrenilir (geliştirilir) ? […]