-- Diğer, Yazılar

İstanbul Maratonunda Burs Fonu Yararına Koşuyorum (Sonuçlandı)

Merhabalar, bu sefer normalde yazdığım konulardan farklı bir konuda yazıyorum çünkü sizin desteğinize ihtiyacım var. 13 Kasım 2016 Pazar günü,  öğrenci burs fonuna 500 Bin TL kaynak yaratmak için bir araya gelen 500’e yakın ODTÜ’lüden birisi de ben olacağım. 38. İstanbul Maratonu’nda ODTÜ Burs Fonu’na bağış toplamak için 10 km koşacağım. Tamamı ihtiyacı olan öğrenciler için kullanılacak olan bu kampanya için az ya da çok, hiç farketmez, bağış yapmak ister misiniz?

Daha önceden birden çok kez ODTÜ Cumhuriyet Koşularına, Anadolu Dağ Aşma Maratonlarına ve Orienteering yarışlarına katılmıştım. Bir süredir ara verdiğim spor hayatıma İstanbul Maratonunda burs fonu yararına koşarak anlamlı bir başlangıç yapmak istiyorum.

İstanbul ODTÜ Mezunlar Derneği tarafından organize edilen kampanyada 2015 yılında 358 koşucu ile 383.389 TL burs bağışı toplanmış ve 142 öğrenciye 1 yıllık burs kaynağı yaratılmış. Bu yılki hedef ise 163 öğrenciye el uzatmak!

Bağışlarınız tek seferlik olabileceği gibi burs fonuna aylık düzenli katkı sağlamak şeklinde de olabilir. Bağışlarınızın miktarı, bir öğrenci için burs tutarı olan 340 TL,  ya da bunun yarısı, 1/3 ü, 1/5 i, 2 misli veya 20-30 TL, siz ne kadar isterseniz o kadar olabilir. Tutarın alt ve üst limiti yoktur,  tamamen bağışçının insiyatifindedir.

BAĞIŞ KAMPANYASI SONA ERDİ.

Bağış yapmanız durumunda bu sayfaya yorum bırakarak, e-posta göndererek, tweet atarak bir şekilde bana haber verirseniz hem sürecin bizzat takipçisi olacağım hem de bir nevi teşekkür amaçlı dijital sertifikanızı oluşturacağım.

Öğrencilik hayatında her ayın 7’si sabahında Ziraat Bankası ATM’sinde sıra bekleyen duyarlı dostların hepsinden destek bekliyorum 🙂

İlginiz için çok teşekkürler,

Burs Fonu hakkında detaylı bilgi için şu tek sayfalık yazıya bakabilir ya İst. ODTÜ Mezunlar Der. sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

GÜNCELLEME: Koşuyu tamamladım, son haberler…

İlk defa kendi çevremdem isteyerek bir bağış kampanyası yürüttüm ve ilk defa bunun için İstanbul maratonunda koştum. Benim için sıra dışı bir deneyim oldu. Bir amaç uğruna koşmak gerçekten aşırı derecede motivasyon getirdi. Çevremde burs için koşan 100’lerce ODTÜ’lü ve kanser için, genç kız çocuklarının okula gönderilebilmesi gibi amaçlarla koşan binlerce kişi vardı. 10 km’lik yarışı 00:53:30 gibi bir zamanlama ile hedeflediğim sürenin altında tamamlamayı başardım.

Koşu öncesi ve sonrası topladığım bağış miktarı 900 TL oldu. Destek veren herkese teşekkür ederim.

Sevgiyle kalın,
ABE

Bloga e-posta ile abone ol

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Bir Cevap Yazın

Webmentions

  • Kendime Meydan Okuma: KoşYaz Maratonu – KEŞFET KENDİNİ! 7 Kasım 2016

    […] sene İstanbul Maratonunda burs fonu yararına 10 km koşmuştum. O koşuyla ilgili detayları İstanbul Maratonunda Burs Fonu Yararına Koşuyorum yazısında yazmıştım. Bu sene 15 km yarışına kayıt oldum ve 1,5 aydan fazla sürem var. […]