-- Diğer, Yazılar

Üretkenliğin sırrı

Dershanelerdeki rehberlik hocalarımızın yaptığı haftalık ders çalışma programlarını hatırlıyorum da. Bir gün için 3 saat fizik konu anlatımı, sonra 4 saat geometri soru çözümü ardında da 3 saat kimya soru çözümü gibi uygulanması imkansız programlar hazırlarlardı. Günlük çalışma saatini de 1 kere kaçırdık mı zaten geri kalanı da yetişmeyecek diye uygulamazdık. Bundandır belkide plan yapmama alışkanlığımız.Eğer kendimizi bilerek hazırladığımız bir programımız olsaydı ve bunu uygulayabilseydik, bir çok şeye zaman ayırabildik aslında. Düzenli spor yapabilir, yeni bir enstrüman çalmayı öğrenebilir, yeni bir programlama dili öğrenebilir, kendinizi istediğiniz alanda geliştirebilirdik.

Yaz tatili henüz yeni başladı. 3 ayın sonunda hem tatil yapmak hem de yeni şeyler keşfetmek ister misiniz?

Size başta çok basit gelecektir ancak bunları yapabilmek için tek ihtiyacınız olan bir takvim. Telefonunuzun takvimi değil, ya da bilgisayarınızın. İhtiyacınız olan çıktısı alınmış, büyük boy, 3 aylık bir takvim. PDFCalendar.com  adresinden hızlıca bir takvim oluşturabilirsiniz. Bugünden itibaren başlayan, A4 boyutundaki takvimi buraya tıklayarak indirip hemen çıktısını da alabilirsiniz. 

Peki neden telefonun takvimini kullanmıyoruz? Hem de o kadar akıllı telefonlarımız varken. Çünkü amacımız 3 aylık sürecin tamamını bir bakışta görebilmek. Yapmak istediğiniz şeyleri 3 ayın sonunda tamamlanmış olacak şekilde gün gün artırarak yazmalısınız.

Çıktısı alınmış takvim kullanmanın en önemli noktası ise: tamamladığınız her günün üzerine kırmızı kalem ile büyük bir çarpı X işareti atın. Bu sizi motive edecek ve ilerlemenizi gösterecek. Bir süre sonra artık zinciri bozmamak için çabalamaya devam edeceksiniz. Koyduğunuz her çarpı işareti, hedefinize bir adım daha yaklaştığınızı gösterecek.

Düşünsenize bir şeye her gün zaman ayırabilseydiniz neleri değiştirmek isterdiniz?

Asla zinciri bozmayın.

abe.

Bloga e-posta ile abone ol

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Bir Cevap Yazın

  1. Merhaba.Tam da yeniden üniversite tercihi yaptığım bugünlerde bu harika blog o kadar iyi geldi ki.Ne kadar teşekkür etsem az.Her yazı tam bana yazılmış,her biri bir yaraya parmak basıyor sanki.Hala ne olacağına karar verememiş,binlerce dönemeç dolaşmış bir haldeyim.Kafamdaki soru işaretleri gitmiş olacak okudukça..Çok teşekkürler..Çizdiğiniz yolun hayal ettiklerinize sizi ulaştırması dileğiyle…
    Leyla…

    • Yazılarımın düşüncelerinize birazcık da katkısı olmasına çok sevindim.
      İlerlediğiniz yol, sizi hep hayalinize yaklaştırsın.
      Teşekkür ederim.