-- Faydalı Teknoloji, Yazılar

Pocket Uygulaması İle Bilgi Cebinizde

Bugünlerde en çok kullandığım ve en sevdiğim uygulamayı size tanıtmak istiyorum. Aslında uzun zamandır aradığım bir uygulamaydı ama daha yeni keşfettim. İnternetteki her bilginin zaman tünelinde hızlıca akıp geçtiği bir dünyayı yavaşlatan bir uygulama bu. Kendi bilgi arşivi oluşturmanıza olanak sağlayan, sade ve kullanımı basit bir mobil uygulama.

Daha önceden Okuma Listesi Tutma Alışkanlığı Kazanın isimli yazımda bir todolist uygulaması kullanarak okunacaklar listesi oluşturmayı anlatmıştım. Çünkü o zamanlar böyle bir uygulamadan haberim yoktu, belki de böyle bir uygulama daha çıkmamıştı bile. Şimdiyse Pocket uygulaması çevremdeki herkese kullanmasını tavsiye ettiğim bir uygulama haline geldi. Sözü fazla uzatmadan kısaca bahsedeyim.

Pocket, internette karşılaştığınız yazıları telefonunuza “kolaylıkla” kaydetmenize ve “rahatça” okumanıza yarayan bir mobil uygulama özünde. Eee bunda ne var ki, hiç bir şey yapmıyor bu uygulama dediğinizi duyar gibiyim. Aslında burada dikkat çekmek istediğim nokta “kolaylıkla” ve “rahatça” anahtar kelimelerinden geçiyor. Şöyle anlatayım…

Kolaylıkla Kaydedin

Örneğin internette bir haber, makale, blog yazısı vb. bir yazıyla karşılaştınız ve o anda okumak için vaktiniz yok. Daha sonra okumak için ya bu yazıya nereden eriştiğinizi hatırlamanız gerekiyor ya da linkini bir yerlere kaydetmeniz gerek. İşte tam bu noktada Pocket devreye giriyor. Eğer bilgisayarda yazıyı okuyorsanız bir chrome eklentisi sayesinde yazıyı tek tuşla Pocket’ınıza gönderiyorsunuz. Telefonda karşılaştıysanız, iyi bildiğiniz paylaş butonuna tıklıyorsunuz ve yazıyı Pocket’a ekleme seçeneği çıkıyor ve yine kolayca kaydediyorsunuz.

file-ur36iyk9rh.png

Ve Pocket uygulamasına gönderdiğiniz bu yazılar “sihirli” bir şekilde arka planda telefonunuza indiriliyor. En sevdiğim kısımlardan birisi bu: İnternetiniz olmadan da kaydettiğiniz yazıları okuyabiliyorsunuz. Metroda telefon çekmediği için sağınızda solunuzda teyzeler Candy Crush oynarken siz Pocket uygulamasında en sevdiğiniz yazıları okuyabilirsiniz.

Rahatça Okuyun

Pocket uygulamasının arayüzü ise muazzam bir sadelikte. Reklamsız ve sade tasarımı ile okunabilirliği maksimum seviyeye getirmişler. Sağdan soldan onlarca reklam fışkıran blog yazılarını Pocket’a eklediğinizde sadece yazının metnini ve yazı içindeki görselleri kaydediyor. Dolasıyla okumayı zorlaştıran etmenlerden de kurtulmuş oluyorsunuz. Aslında telefonunuz bir nevi kindle gibi e-kitap okuyucu cihazlara dönüşmüş oluyor.

Gözününü yormaması için yazı sayfalarının arka planını istediğiniz gibi ayarlayabiliyor ve yazı fontuyla da oynayabiliyorsunuz. Benim en çok sepia rengi hoşuma gidiyor. Sanırım daha çok kitap sayfası görünümü verdiği için.

Uygulamanın yüzlerce özelliği yok ve ben tek amaç için yapılmış uygulamalara bayılıyorum gerçekten. Metin okuma dışında, sonradan izleyebileceğiniz video ve fotoğraflarıda arşivleme özelliği getirdiler ama ben Youtube’dan “Daha Sonra İzle” seçeneğini kullanıyorum şu anda.

Umarım uygulama işinize yarar. Bu arada sevdiklerinizle beraberken ve yeni yerler gezerken sakın bu uygulamayı kullanmayın. O zamanlar, anın tadını çıkarın.

Sevgiyle kalın,
ABE

Google Play’den indirmek için: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ideashower.readitlater.pro

Appstore’dan indirmek için: https://itunes.apple.com/us/app/pocket-save-stories-for-later/id309601447?mt=8

Google Chrome eklentisi için: https://chrome.google.com/webstore/detail/save-to-pocket/niloccemoadcdkdjlinkgdfekeahmflj?hl=en

Bloga e-posta ile abone ol

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Bir Cevap Yazın