-- Erken Uyanma, Yazılar

Sabahları Kahve Kokusuyla Uyanın

En güzel kokulardan birisidir kahve kokusu. Tüm doğallığıyla uykunuzu açar ve sizi gevşetir. Bir kupa bardak sıcak kahve ile yaptığınız işe odaklanabilir ve üretkenliğinizi tavan yaptırabilirsiniz. Son zamanlarda kahve çekirdekleri ve kahve demleme yöntemleriyle baya bir içli dışlı oldum. Ancak bütün bunların dışında sabahlarınızı tamamen değiştirecek basit ve etkili bir çözümüm var sizin için.

Eğer filtre kahve makineniz varsa ve kahve içmeyi seviyorsanız bu teklif tam size göre. Sabah uyandığınızda kahveniz hazır olsun istemez misin? Hatta kahve kokusuyla birlikte uyanmak istemez misiniz?

Üstelik sadece 20 TL ile bunu gerçekleştirebilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey zaman ayarlı bir priz sipariş etmek. IKEA’de bulabileceğiniz ya da burayı tıklayarak satın alabileceğiniz priz şimdiye kadar gördüğüm en çok işe yarayan buluşlardan birisi bence. Yaptığı işlem çok basit aslında: normalde kapalı durumda beklerken, ayarladığınız saatte elektriği hizmetinize sunmak. Hayatımızı kolaylaştıran programlanabilir araçlara bayılıyorum gerçekten…

Yöntem şu: Kahve makinenizi geceden odanıza getirin. Kahveyi ve suyunu ekleyin. Zaman ayarlı prizinizi uyanmak istediğiniz saate ayarlayın. Telefon alarmınızı da kurmayı unutmayın. Sabah alarmınız çaldığında kahveniz de tam o sırada hazırlanmaya başlayacak ve buharlaşan kahvenin kokusu odanızı dolduracak. Bu kokuyu reddedemeyeceksiniz.

Şimdilik söyleyebileceğim basit ve efektif çözüm bu. Aynı şeyi Türk kahvesi makinesiyle de yapabilirsiniz. Daha sonra kahve demleme yöntemleri ve kahve çekirdekleri ile ilgili ayrı bir yazı daha yazmayı planlıyorum. Kahve severlere duyrulur.

Sevgiyle kalın,
ABE

Bloga e-posta ile abone ol

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Bir Cevap Yazın

  1. Keşke sabah daha dinç olmak için kahveden başka çözümler üretsen.
    Kahve türkiyede düzgün yetişmeyen ve ithal edilen bir ürün. Ayrıca benim gibi mide rahatsızlığı olan insanlar için de sabah sabah kahve içmek acı verici olur. Sabah küçük egzersiz, akşam erken yatmak gibi çözümler üretebilsem de bitkisel çaylar veya diğer çözümler uygun gözüküyor ve merak ediyorum neler yapabileceğimi.