-- Kendime Meydan Okuma Serileri, Yazılar

Kendime Meydan Okuma: KoşYaz Maratonu (Bitişe 3 Hafta Kala)

KoşYaz Maratonundan selamlar! O da nedir derseniz hem İstanbul maratonuna hazırlandığım hem de yepyeni blog yazıları ürettiğim bir serüven. Aynı zamanda bir kendime meydan okuma denemesi. Hayatım da yeterince koşturmaca yokmuş gibi 🙂 bir de haftada da 3 gün koşu antrenmanı ve 2 gün de blog yazısı yazmaya çalıştığım bir süreç. Acaba yazabiliyor muyum gerçekten? Kısaca bilgilendirme.

Daha önceki KMO serilerinde de olduğu gibi başlarda motivasyon yüksek oluyordu bunda da aynı şekilde başladım. O yüzden ilk haftalarda problem yaşamadım. Koşu programını oturtmak zaman aldı sadece biraz. Koşu kilometresini lineer bir şekilde artırmayı düşünüyordum ki öyle değilmiş. Hafta içi az mesafe, hafta sonu uzun mesafe ve bazı haftalar tempoyu azaltan aşağıdaki programı izlemeye başladım.

whatsapp-image-2017-10-01-at-14-18-08-e1508785885843.jpeg

Her şey yolunda gidiyordu. Ta ki 3. hafta hasta oluncaya kadar. Bir seyahat sonrası hava değişikliği yüzünden boğaz ağrısı ve soğuk algınlığı ile 1 hafta dinlenmek zorunda kaldım ve koşamadım maalesef. Ama hastalık dönüşü performansı düşürmeden kaldığım yerden devam etmeye başladım.

Koşu istatistik takibini runtastic uygulaması ile yapmaya çalıştım. Oldukça yararlı veriler topluyor şuradan profili görebilirsiniz:

https://www.runtastic.com/en/users/e89d8aa7-b947-97a8-7f13-1a1e3739f50b

Yarışa yaklaşık 3 hafta kala 12 koşu tamamladım. İnşallah kalan günlerde 8 kere daha antrenman yapıp 40 günde 20 koşu hedefine ulaşmak istiyorum.

KoşYaz maratonunun “Yaz” kısmına gelirsek… En çok istediğim şeylerden biri kafamdaki sıra bekleyen yazıları bu süreçte yazmak idi. Fenada gitmedi aslında. KoşYaz Maratonu Serisi altında 5 yazı paylaştım. Bunlar arasında teknolojiyi yararlı kullanma ve yaşamla ilgili yazılar var. Ancak her 2 koşu sonrası 1 yazı yazma fikri çok, devamlı olamadı maalesef. Artık hedefim sıralamadan çok sayı hedeflerine ulaşmaya çalışmak. Kalan günlerde inşallah bunuda 10’a tamamlamayı düşünüyorum. Yazdığım yazılar:

#1 Aynı Anda Birden Fazla İş Yapmak (Multi-tasking) Zihnimize Zarar Veriyor

#2 Dijital Çağ’a Analog Çözüm: Bullet Journal

#3 Listeleme Alışkanlığı Kazanın

#4 Arayıp Sormak Demode Mi Oldu?

#5 Alışageldiğimiz Şeylerin Değerini Bilmek

Kısa kısa gelişmeler bu şekilde. Yarış öncesi bir yazı daha yazmayı düşünüyorum. Şimdilik hoşcakalın.

Sevgiyle kalın,
ABE

Kendime Meydan Okuma: KoşYaz Maratonu

<< Giriş Yazısı Bitişe 3 Hafta Kala Bitişe Saatler Kala Sonuç Yazısı >>

Bloga e-posta ile abone ol

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Bir Cevap Yazın