-- Kendime Meydan Okuma Serileri, Yazılar

Challenge: 30 gün boyunca saat 5′te uyanmak – 6. gün

30 gün boyunca 5’te uyanma deneyimimin 6. gününden merhaba. Erken bir pazar sabahı bu yazıyı yazıyorum. En son pazar günü erken uyandığımda ÖSS’ye girmek için uyanmıştım galiba. İtiraf etmeliyim ki, tatil günleri 5’te uyanmak en zoruymuş. Dersim olduğu günler bu kadar erken uyanmasam da düşünce olarak erken uyanmak durumunda olduğuma hazır oluyordum zaten. Ancak öğlen 12’ye kadar uyanmamak için hiç bir engel yokken, saat 5’te çalar saatin sözünü dinlemek için ekstra motivasyon gerekli. Evet aslında tüm meselenin motivasyon da bittiğini anladım. Tek ihtiyacımız olan uykumuzu kaçıracak derece de motive edici bir hedef.2013-03-31 00.08.50Aynı zamanda, erken uyanarak  istediğiniz her şeye erken başlayabiliyorsunuz. Saat 9’a geldiği zaman bir günde yapmanız gereken şeylerin yarısı bitmiş oluyor. İşinize konsantre olabileceğiniz en iyi saatler diyebilirim. Sizi engelleyecek hiçbir şey yok. 0 mesaj, 0 e-posta, 0 bildirim ve tamamen sessizlik.

Kahvaltı sayımı 2’ye çıkarmam gerekti. Çalışmaya başlamadan önce enerjiye ihtiyacım oluyor. Çalışmaya başlamadan önce çay veya kahveyle atıştırmalık bir şeyler yemek şart. Saat 10 gibi ise normal kahvaltı yapıyorum.

Şu anda ana problem olarak akşam yatma saatlerini dikkat edemiyorum. Önceki uyku dengesinden olsa gerek, ilk 6 gün içibde saat 1’e 2’ye kadar uyumadığım günler oldu. Oysa 11’de yatmayı planlamıştım en başta. 3-4 saat uykuyla güne başlamak o günün akşamı göz kanlanması ve baş ağrısı yapabiliyor. Her gün 15 dakika erken yatarak, erken yatma düzenine de vücudumu alıştırmayı planlıyorum.

Peki şu anda bunu yapmaya devam etmeyi düşünüyor muyum? Kesinlikle evet. İnanın bu periyot, “bir şeye vakit ayıramamak” düşüncesini bitirmek üzere. Çalar saat çaldıktan sonraki 15 dakika boyunca kafanızı yastıktan uzak tutabildiğiniz sürece, erken uyanmanın hiç bir zorluğu yok. Sadece 15 dakika. Ondan sonra her şey normale dönüyor zaten. 1 gün içinde 1,5 gün yaşadığınızı düşünün işte öyle bir şey.


Challenge: 30 gün boyunca saat 5’te uyanmak Serisi

<< Giriş Yazısı 1. Gün 6. Gün Sonuç Yazısı >>

Bloga e-posta ile abone ol

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Bir Cevap Yazın