-- Kendime Meydan Okuma Serileri, Yazılar

Challenge: Yeni alışkanlıklar kazanmak (2. hafta)

Challenge kaldığı yerden devam ediyor. 2. haftadan merhaba! Aksaklıklardan sonra tekrar ısınmaya başladım. Yeniden ipleri elime alıp 1 ayı tamamlayacağım. Geçen haftalara göre gelişmeler, değişiklikler var. Hemen aktarıyorum.

En büyük değişiklik sosyal medya değişikliği oldu. facebook’u azaltmama gerek kalmadı artık. Çünkü facebook’u kapattım. İnanın bilgisayarın başına ilk oturduğumda ne yapacağımı şaşırıyorum artık 🙂 Facebook’a ayırdığım internet zamanlarını blog ve makale okumaya ayırdım. Takip ettiğim Medium, Lifehack, Pjrvs ve InOverYourHead bloglarını size tavsiye edebilirim. Facebook haber kaynağından bilgi edinmekten çok daha etkili.

Her ne kadar bir önceki 30 gün boyunca saat 5’te uyanmak denemesi kadar etkili olmasa uyandığım saati erkene almaya çalışıyorum. 7:00-7:30 arasında seyir eden zamanı 5’e doğru çekmeye çalışıyorum. Her gün olmasa da başardığım günler var.  Uyku saatlerini sabitleyemediğim için uyanmayı saat 5’e sabitlemek çok zor.  Yinede 1 ay boyunca erken uyanmaya devam. -Daha önceden yazdığım gibi pazar günleri hariç :)-

Günün fotoğraflarını yazımın sonunda paylaşıyorum. Bunun için yanımda fotoğraf makinesi taşımaya başladım. Bir anı telefonun kamerasından yakalamak yerine fotoğraf makinesini çıkartıp çekmek çok daha zevkli geliyor bana. Profesyonel bir fotoğrafçı gibi kareleri yakalayamasam da benim için oldukça değerli fotoğraflar var.

Kitap okuma konusunda sadece dolmuşta otobüste yatmadan önce kitap okumaktansa, ayrıca kitap okumak için zaman yaratmaya karar verdim. Gün içindede kitap okumaya çalışacağım.

Video tutorial izleyip, günlük yazmaya da devam.

Bisiklet konusunda kötü haberler var, son kazada bisikletin direksiyon demiri kırıldı. Nasıl oldu bende anlamadım. Büyük bir tamirden geçmesi gerekiyor. Bunun için boş vakit yaratamadım daha. Bir bisikletçi bulmam ve bisikleti taşıyabileceğim bir taşıt bulmam gerekiyor. Umarım yakında halledebilirim.

Artık blog yazdıktan sonra herhangi bir platformda paylaşmıyorum. Sadece blogu kendiliğinden takip edenler okuyor. Yani biz bizeyiz artık 🙂

2-3 gün içinde to-do-list uygulamaları ile ilgili bir blog yazısı geliyor.

Sevgiler,
ABE.


Challenge: Yeni alışkanlıklar kazanmak Serisi

<< Giriş Yazısı 1. Hafta Gelişmeler 2. Hafta Sonuç Yazısı >>

Bloga e-posta ile abone ol

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Bir Cevap Yazın

  1. Yazılarını zevkle okuyorum, takip ettiğin diğer yerleri paylaştığın için de saol, 1-2 tanesini ben de takip etmeye başladım. Öte yandan video tutorial demişsin, onlar hakkında da yazılarını tecrübelerini paylaşırsan sevinirim.
    Mesela android, ios development gibi şeyler öğrenirken 2 yıl önceki bir kaynak bile genelde outdated oluyor. Coursera bu bakımdan iyi, geniş bir yelpazesi var fakat her zaman aradığın şeyi aradığın vakitte bulamıyorsun.
    Öte yandan beni de blog yazmam konusunda teşvik ediyorsun, kendi kendime bi ara başlıcam diyorum ama dur bakalım 🙂

    • Yazılarımı takip ettiğin için teşekkür ederim. Haklısın Coursera’da dersler belli zaman dilimlerinde açıldığı için istediğin anda göremiyorusun. Ama öte yandan o zaman dilimlerinde Discussion Forum’lar olduğu için daha aktif bir öğrenim süreci oluyor. Güncel tutoriallar için en büyük kaynak Youtube tabiki. Seri şeklinde güncel tutoriallar takip edilebilir. Birde uygulama geliştirme için Turkcell’in bir hizmeti var. https://gelecegiyazanlar.turkcell.com.tr/ adresine göz atabilirsin. Kolay gelsin 🙂